Schi-Alpinismul, la Jocurile Olimpice pentru Tineret Lausanne 2020

În cadrul întâlnirii de la Lausanne, duminică 9 iulie 2017, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internațional (CIO) a aprobat o serie de inovații în dezvoltarea conceptuală a Jocurilor Olimpice de Tineret (YOG).

Inovațiile aprobate pentru YOG Lausanne 2020 se articulează în jurul a trei axe: mai mulți sportivi, mai mare egalitate de gen și un conținut mai dinamic al programului sportiv.

Schi-Alpinism – un nou sport în programul olimpic

CIO a decis includerea Schi-Alpinismului în programul Jocurilor, ca urmare a propunerilor Comitetului de Organizare Lausanne 2020 de a oferi conținut inovativ inspirat de sporturile regionale specifice Elveției. Acest sport, tradițional în Elveția, va deveni al 8-lea sport în cadrul programului Lausanne 2020 și va consta în evenimente individuale, sprint și mixte.

Jocurile Olimpice pentru Tineret vor avea loc între 9 și 22 ianuarie 2020

Numărul sportivilor prezenți în 2020 va atinge 1.880. Se consideră că această creștere va avea două consecințe: o creștere a calității competițiilor și o egalitate a sportivilor din punct de vedere a împărțirii pe sexe. Pentru prima oară, la Jocurile Olimpice de Tineret vor participa la fel de multe femei ca și bărbați. CIO a ales să introducă un nou sistem care organizează sportivii în două „valuri”, fiecare dintre acestea având o durată de ședere mai scurtă. Un astfel de sistem permite Jocurilor Olimpice de Tineret să primească semnificativ mai mulți sportivi, pentru o durată prelungită cu doar trei zile.

Locație

În 2020, aceste evenimente vor avea loc în stațiunea de schi Villars, în Cantonul Vaud, unde vor avea loc și competițiile de schi-cross și boardercross.

Articole similare

Distribuie articol

Ultimele articole