Escaladă. Criterii de selecție pentru organizarea de evenimente competiționale și sportivi lot național.

În cadrul Adunării Generale a F.R.A.E. din data de 15 martie 2017, s-au stabilit următoarele criterii în privința desemnării sălilor de escaladă care vor găzdui întreceri din calendarul competițional oficial al F.R.A.E., și pentru selecția și finanțarea sportivilor din loturile naționale.

Astfel, pentru evaluarea capacității de organizare a unor competiții oficiale, sunt necesare următoarele informații din partea celor interesați:
 • suprafața totală a sălii (… mp), incluzând atât spațiile de cățărat și de pregătire fizică, cât și vestiarele, grupurile sanitare ș.a.;
 • suprafața totală cățărabilă (… mp)/ lungime desfășurată/ înalțime (maximă, medie), număr de tronsoane;
 • suprafața cățărabilă destinată competiției (… mp)/ lungime desfășurată/ înălțime (maximă, medie), număr de tronsoane;
 • spațiu pentru spectatori (da/ nu), în caz afirmativ se va preciza suprafața și capacitatea estimată;
 • spațiu destinat încălzirii generale și specifice (… mp) a sportivilor, cu menționarea localizării acestuia – dacă este sau nu în aceeiași încăpere cu spațiul de concurs (se va menționa dacă există posibilitatea delimitării și separării acestuia);
 • spațiu de izolare și încălzire (… mp) destinat competițiilor în sistem „la vedere”;
 • vestiare [suprafața totală (… mp) și capacitate (număr dulapuri)/ vestiar băieți (suprafață, capacitate)/ vestiar fete (suprafață, capacitate)];
 • grupuri sanitare [se va preciza numărul grupurilor sanitare (b/f), existența si accesul la dușuri];
 • schița spațiului, planul de arhitectură, scenariu de siguranță la foc, aviz ISU.
 • fotografii cât mai concludente, eventual link-uri către imagini ale sălii.
Desemnarea sportivilor care urmează a reprezinta România în întrecerile sportive internaționale se face în baza palmaresului sportiv. Acesta trebuie trimis pe adresa de email a FRAE (office@frae.ro) până cel tarziu în 30 martie a.c. și va cuprinde, pentru fiecare sportiv în parte:
 • Palmaresul competițional incluzând participări și clasări la Campionatele Nationale, Balcanice, Europene și Mondiale;
 • Palmaresul competițional incluzând participări și clasări la ediții ale Cupei Romaniei, Cupe Europene și Mondiale, alte competiții interne și internaționale;
În mod necesar, palmaresul va prezenta o sinteză a celor mai bune rezultate competiționale înregistrate (3-5 rânduri), structurate cronologic (ex: anul 2015 ……/ anul 2016….).
 
Palmaresul sportiv se completează obligatoriu cu o apreciere asupra gradului de maiestrie sportivă deținut de acesta la data întocmirii raportului, respectiv:
 
 

grad de dificultate

 

„la vedere”

„la lucru „

Dificultate

 

 

Bouldering

 

 

 
cu mențiunea că, în cazul probei de bouldering, la secțiunea „grad de dificultate la lucru”, se are în vedere dificultatea traseelor parcurse din maxim 5 încercări.
 
Un model de palmares sportiv poate fi descărcat de aici.

Articole similare

Distribuie articol

Ultimele articole