Tuesday 31st January 2023 04:16:56 PM
Autentificare

Autentificare

Nume utilizator
Parola
Tine-ma minte

Zona Cabana Cuca. Topo escaladă sportivă și alpinism.

Update 9 septembrie 2018

Au fost adăugate 10 trasee în zonă. Aici, topo-ul actualizat (autor: Iulian Milea).


În zona cabana Cuca, din Masivul Iezer-Papușa, au fost deschise primele 3 faleze cu rute de escaladă și alpinism. Cele 3 sectoare includ în total 21 de trasee.

Autor: Milea Iulian

Zona se afla la poalele masivului Iezer-Papușa, în zona diedrului de la cabana Cuca.

Caracteristica zonei: roca este șist cristalin, iar pereții sunt, în general, de dimensiuni intre 15-30m. Traseele de escaladă sportivă sunt echipate cu ancore mecanice, urechi și top-uri cu lanț de la Fixe. Zonele de cățărare sunt prezentate detaliat cu schițe și tabele, denumirile zonelor fiind date în funcție de caracteristicile locului.

Este posibil să existe descrieri care nu sunt conforme cu realitatea din teren. Autorul nu își asumă responsabilitatea pentru posibilele accidente cauzate de folosirea informației din documentele prezentate. Traseele de escaladă sunt gradate estimativ, de aceea orice sugestie este binevenită la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Mai jos, o serie de imagini și planuri ale zonei.

Federația Română de Alpinism și Escaladă

Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) este o federație sportivă națională, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă și apolitică. FRAE s-a constituit în 2002 prin asocierea cluburilor sportive și asociațiilor județene, conform Legii Educației Fizice...

Mai mult...

Newsletter

Vă rugăm să activați javascript în browser-ul dvs. pentru a putea trimite acest formular