Thursday 7th December 2023 08:10:27 AM
Autentificare

Autentificare

Nume utilizator
Parola
Tine-ma minte

Prima româncă pe vârful Everest

Prima româncă pe Everest, 8.848 metri, așa cum spune Himalaya Database, este Otilia Ciotău. În 23 mai 2019, a atins vârful în cadrul unei expediții comerciale internaționale organizate de o companie olandeză de turism la altitudini mari.

Pentru ascensiune, ce s-a desfășurat pe versantul nordic al masivului, prin Tibet, China, Otilia a utilizat oxigen suplimentar si suport sherpa.

Mai mult...

Expediții românești în Himalaya, primăvara 2019

Lhotse, 8.519m

În data de 21 mai 2019, ora 11:30, Gina Bădescu, 46 de ani, sportiv legitimat al Alpin Club Carpatic din București, divizia Elite Mountaineering, împreună cu Justin Ionescu, antrenor de alpinism și escaladă, a reușit prima ascensiune românească la peste 8.000m a anului, pe cel mai înalt punct al muntelui Lhotse (8.516 m) din Himalaya, Nepal.

Mai mult...

O româncă pe vârful Ama Dablam, din Himalaya

În data de 22 octombrie 2018, ora 10 AM, Laura Mareș, sportiv legitimat al Alpin Club Carpatic din București, divizia Elite Mountaineering, însoțită de Justin Ionescu, antrenor de alpinism și escaladă, a reușit ascensiunea celui mai înalt punct al muntelui Ama Dablam, 6.812 metri, din Himalaya, Nepal, fără suport Sherpa și fără utilizarea de oxigen îmbuteliat. 

Expediția a început în 5 octombrie în Kathmandu, cei doi urmând o etapă necesară de aclimatizare pe Valea Kumbu spre tabăra de bază a Ama Dablam și prin ture repetate pe munte, timp în care și-au amenajat singuri cele două tabere intermediare spre vârf.

Mai mult...

175 de ani de la prima ascensiune a Mt. Damavand, Iran

Pentru a aniversa 175 de ani de la prima ascensiune a muntelui Damavand din Iran, Federația de Alpinism și Escaladă Sportivă din Iran (IMSCF), prin intermediul F.R.A.E., invită pe cei doritori să ia parte la proiectul Damavand 2018.

Datorită experienței recunoscute a alpiniștilor români, organizatorii sunt interesați de prezența unui reprezentant din partea României. IMSCF va suporta cheltuielile de cazare, masă și transport intern (exceptând avionul) pentru un alpinist român cu palmares internațional.

Evenimentul va consta în două expediții spre vârf, perioadele de desfășurare fiind 22 iulie – 2 august și 26 iulie – 1 august 2018.

Detalii despre organizare (program, cazare, echipament necesar) se regăsesc în acest document.

Pentru informații suplimentare, contactați-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. 

Federația Română de Alpinism și Escaladă

Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) este o federație sportivă națională, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă și apolitică. FRAE s-a constituit în 2002 prin asocierea cluburilor sportive și asociațiilor județene, conform Legii Educației Fizice...

Mai mult...