Monday 27th March 2017 05:26:11 PM
Autentificare

Autentificare

Nume utilizator
Parola
Tine-ma minte

Campionatul Mondial de Schi-Alpinism

În perioada 23 februarie - 3 martie, se desfășoară la Alpago-Piancavallo, Italia, Campionatul Mondial de Schi-Alpinism. Ceremonia de deschidere a întâmpinat 25 de echipe naționale, între care și a României.

Lotul național al României cuprinde 5 sportivi și un antrenor, respectiv pe seniorii Silviu Manea, Viorel Palici, Rareș Manea, Andrei Preda, juniorul George Colțea și antrenorul Lucian Clinciu. Componența lotului a fost decisă în urma etapelor de selecție din luna decembrie 2016 (zona Bâlea, Făgăraș) și ianuarie 2017 (M-ții Călimani). Vezi aici info

Mai mult...

Selecție lot național schi-alpinism

Actualizare 16 februarie 2017

În urma celor două etape de selecție desfășurate în lunile decembrie-ianuarie, următorii sportivi vor face parte din Lotul Național al României la Schi-Alpinism: seniorii Silviu Manea, Viorel Palici, Rareș Manea, Andrei Preda și juniorul George Colțea.

Prima competiție din an, și cea mai importantă, la care cei cinci vor participa este Campionatul Mondial de Schi-Alpinism, ce va avea loc în perioada 23.02-03.03.2017, la Tambre Alpago, Italia. Ei vor avea de concurat în probele:

  1. individual seniori - 24.02
  2. individual juniori - 25.02
  3. echipe - 26.02 
  4. vertical - 28.02
  5. sprint - 01.03
  6. ștafetă - 02.03

Mai mult...

55 de ani de C.S.A.M „Bucegi”

Echipa de schi alpinism a C.S.A.M. Bucegi, alături de președintele F.R.A.E, Justin Ionescu, și foști membri ai lotului național de escaladă.

Vineri, 11 noiembrie, Clubul Sportiv Aplicativ Militar „Bucegi” a sărbătorit la Predeal, la Baza de schi fond și biatlon de pe Valea Râșnoavei, 55 de ani de la înființarea sa. Mai exact, 55 de ani de când, în 1961, s-a format la Brașov Asociația Sportivă Armata (A.S.A.), ramură a A.S.A. București, cea pe care astăzi o știm drept C.S.A.M. „Bucegi”, după cum a fost redenumită în anul 2000.

Au participat membri în civil ai clubului, sportivi militari, personalul comandant al clubului, dar și reprezentanți ai Ministerului Apărării, în a cărui subordine este C.S.A.M. Au fost premiați rând pe rând, sportivi, antrenori, comandanți, pentru rezultatele în competiții și continuitatea eforturilor în menținerea clubului printre cele de top în România.

Mai mult...

Campionatul Național Individual Schi-Alpinism. Rezultate.

campionatul national schi alpinism

În zilele de 4 și 5 martie, s-a desfășurat la Bâlea Lac Campionatul Național Individual, categoriile juniori și seniori.

Ski Alpinism Race, cu cele doua competiții Schi de Tura și Schi Alpinism, reprezintă competiții de schi de tură și de schi-alpinism, ambele individuale. Ele sunt competiții outdoor adresate sportivilor cu o bună experiență și tehnică de schi de tură și schi-alpinism. Numărul locurilor a fost de

Mai multe

Testare licență schi-alpinism 2016. Rezultate.

Duminică, 21 februarie, la Bâlea Lac, a avut loc prima testare pentru obținerea licenței de schi alpinism pe anul 2016.

Testarea a constat 2 probe:

1. schi de tură, pe traseul Bâlea Lac - Curmătura Balii (Șaua Doamnei) - Lacul Doamnei - PC3 Căldare - Curmătura Balii - Valea Bâlea - Căldarea Mieilor - Bâlea Lac

Traseu schi tură feb. 2016

Distanță totală de 7km, diferență de nivel pozitivă de 700m, diferență de nivel negativă de 700m, altitudine minima 1868m, altitudine maximă 2230m.

Mai mult...

Federația Română de Alpinism și Escaladă

Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE) este o federație sportivă națională, persoană juridică de drept privat, de utilitate publică, autonomă și apolitică. FRAE s-a constituit în 2002 prin asocierea cluburilor sportive și asociațiilor județene, conform Legii Educației Fizice...

Mai mult...

Newsletter